Wierook

Wierook wordt met name in de vorm van wierookstaafjes gebruikt. Dit zijn houten stokjes (traditioneel gespleten bamboe) waaromheen een brandbaar wierookmengsel is gerold. Dit mengsel bestaat naast geurende stoffen uit een bindmiddel en uit stoffen die de verbranding bevorderen. De geurende stoffen kunnen bestaan uit fijn gemalen harsen, etherische olie en andere geurende stoffen. De staafjes worden boven aangestoken en branden (afhankelijk van de grootte) in 10 tot 45 minuten op.

 

wierook

De samenstelling van de kegeltjes is vergelijkbaar met die van de stokjes. In dit geval is het mengsel niet om een stokje gerold, maar tot een kegel gerold. Ook de kegel wordt van bovenaf aangestoken en brandt langzaam op.

 

Korrelwierook bevat als regel geen bindmiddel en ook geen stoffen die de verbranding bevorderen. Het bestaat uit grof gemalen of zelfs grotere korrels hars, kruiden en geurende houtsoorten. Mits er voldoende poreuze grondstoffen zijn gebruikt kan hier etherische olie aan zijn toegevoegd.

 

 

 

9fd0c456 Satya Sai Baba wierook & zeep

 

Satya Sai Baba – bekend van de Nag Champa, werelds meest verkochte wierook. Er is een hele lijn van verschillende soorten van dit merk en u zult diverse soorten bij ons aantreffen.

 

 
 
Afbeeldingsresultaat voor moeders geuren wierook
 
Tevens hebben wij een prachtig display van Mira De Moeder ’s Geuren.
 
 
Verder hebben we veel andere wierook geuren/soorten ons assortiment voor een zeer schappelijke prijs: 5 voor 5 euro of 1,50 per stuk!