Gemmotherapie

Gemmo 1 Gemmotherapie is een vorm van fytotherapie, gebaseerd op bereidingen van embryonale plantenweefsels. De gemmotherapie is ca. 45 jaar oud en de grondlegger van deze therapievorm is de Belgische arts Pol Henry (1918-1988). Gemmotherapeutische middelen maken gebruik van delen van planten die zich in een actieve groeifase bevinden. Tijdens deze fase zijn in de jonge planten bijzondere groeistoffen aanwezig zoals enzymen en aminozuren. Gemmotherapie wordt enerzijds gebruikt om toxische stoffen uit het lichaam te verwijderen en anderzijds om de specifieke organen te ondersteunen in hun optimale werking. De producten (Gemmo Oplossingen serie) zijn van biologische teelt.

 

Gemmotherapie onderscheidt zich op 2 uitgangspunten van de fytotherapie:

 

  • De gebruikte plantendelen.

Specifiek voor de vers gebruikte plantendelen is de sterke groeifase waarin ze verkeren. De embryonale plantendelen kenmerken zich door hun grote biologische activiteit, want de vele ongedifferentieerde cellen delen zich snel en veelvuldig. Aangezien genoemde plantendelen zich in het stadium van actieve celdeling bevinden, bevatten ze een hoog gehalte aan specifiek werkzame verbindingen die in veel geringere concentraties aanwezig zijn in de meer gedifferentieerde plantendelen, zoals o.a. groeifactoren, flavonoïden, specifieke proteïnen, hormonale groeistoffen, auxinen en gibberellinen.

  • Glycerine en alcohol bereiding.

Voor de bereiding van de Gemmotherapeutica gebruikt men een glycerine-alcohol mengsel. Dit mengsel geeft een zo volledig mogelijk extract (en ook weergave) van de specifieke en complexe samenstelling van de jonge plantendelen.

 

handboekGemmotherapie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het werken met de gemmotherapie kent enkele zeer interessante voordelen:

Gebruiksgemak:

          – Presentatie altijd in druppelvorm

          – Dosering is zeer nauwkeurig, individueel in te stellen en eenvoudig aan te passen

          – Insluipende (geleidelijk verhogen) en uitsluipende (afbouwen) dosering mogelijk

          – De smaak is bijzonder aangenaam en wordt ook door kinderen zeer gewaardeerd.

  • Weinig tot geen ongewenste effecten: wanneer deze toch optreden, is dit vrijwel altijd een gevolg van te hoge (dag)dosering.

  •  Interacties zijn zelden gemeld, noch in de literatuur beschreven
  •  Biologische teelt

 

 

De 16 Go Gemmo Complexen die wij op de plank hebben staan zijn:

GO Allergo 100ml GO Bambino 100ml GO Bronchio 100ml GO Circulo 100ml GO Cyclo 100ml GO Dermo 100ml GO Detoxico 100ml GO Gluco 100ml GO Hepato 100ml GO Immuno 100ml GO Intestino 100ml GO Motorio 100ml GO Nervo 100ml GO Prostato 100ml GO Reno 100ml GO Systo 100ml.

 

De 55 simplexen kunnen we voor u bestellen!