Ontzuren

In Horst en in Gennep hebben we alle producten van Alka Vitae in ons assortiment.

Vraag tevens naar de extra spaarkaart van deze lijn!

 

Een evenwichtige zuurgraad van het lichaam is essentieel voor een goede gezondheid. Maar naarmate u ouder wordt blijven steeds meer zuurresten achter in het lichaam.

 

Beperk verzurende factoren:

 • Als eerste is het natuurlijk raadzaam om de factoren die het lichaam sterk verzuren, zoals stress, roken, medicijnen, overmatige spierbelasting en schadelijke straling, zoveel mogelijk te vermijden of te beperken.
 • Beperk de consumptie van verzurende voeding en dranken. Hierbij moet u denken aan voedsel dat bestaat uit dierlijke eiwitten, suikers, koolzuurhoudende dranken, alcohol, koffie etc. Eet daarentegen meer basisch vormend (ontzurend) voedsel zoals groentes, aardappelen, noten, etc.
 • Helaas is het in de huidige maatschappij niet of nauwelijks meer mogelijk om alle bovenstaande factoren te beperken of te vermijden. Een mobiele telefoon, draadloos internet, (recreatief) sporten, een gezellig feestje met wijn, bier, frisdrank en hapjes maken het leven voor veel mensen aangenaam.
 
 
 

Ontzuren01

 

Actief ontzuren

 • Door actief te ontzuren gaat u het zuur base evenwicht herstellen door gericht de opgehoopte zuurresten in het lichaam neutraliseren, afbreken, oplossen en afvoeren. Daarnaast biedt actief ontzuren het dagelijkse basische tegenwicht waardoor het lichaam wordt beschermd tegen verzuring. Actief ontzuren kunt u op de volgende manieren doen:

   

  Verhoog uw basische buffer

 • Natriumbicarbonaat is de basische buffer die overtollige afvalzuren in het bloed moet neutraliseren. Door deze basische buffer dagelijks te verhogen kunnen veel meer afvalzuren onschadelijk worden gemaakt zodat het lichaam de zuren niet hoeft te dumpen in het lichaam. Daarnaast heeft natriumbicarbonaat een actieve ontzurende werking door reeds gevormde zuurresten in allerlei plekken in het lichaam op te lossen. Met Alka druppels en Alka Tabs en Alka Tabs Calcium gaat u ontzuren door de bicarbonaatproductie dagelijks op veilige wijze verhogen.

   

  Alka druppels

   

 • Drink kruidenextracten!

 • Sinds de oudheid drinkt men al kruidenextracten om het lichaam te zuiveren. Kruiden bezitten basenvormende elementen die gebonden zuren (zure zouten) kunnen ontbinden. Iedere kruid bevat diverse elementen die specifieke zure zouten kan ontbinden. Voor een goede ontzuring is het belangrijk om een grote variëteit aan kruiden te gebruiken om een zo breed mogelijke ontbindende werking te hebben. Daarnaast helpt een uitgebreide  kruidenvariatie in de vorm kruidenthee erg goed om vloeibare zuren versneld uit het lichaam af te voeren. Alka Thee is speciaal samengesteld uit 52 soorten kruiden die het lichaam optimaal helpt om dagelijks te ontzuren.

   

   Alka Thee

   

 
 • Neem ontzurende en mineraliserende baden!

 • Zure afvalstoffen worden voor een groot gedeelte afgevoerd via ons grootste orgaan, de huid! Bij een sterke verzuring worden veel  afvalzuren via de poriën naar buiten gevoerd. Dit bepaalt ook dikwijls de onprettige lichaamsgeur die verzuurde mensen kunnen hebben. Wanneer de huid te sterk verzuurd raakt door de continue afvoer, kunnen diverse (chronische) huidklachten ontstaan als eczeem, schimmelvorming en ontstekingen. Door het nemen van ontzurende baden (basische baden) gaat u de afvoer van zure afvalstoffen van binnen naar buiten stimuleren. Daarnaast wordt de oude verzuurde huidoppervlaktelaag gereinigd door het basische water waardoor weer nieuwe huid kan ontstaan. Verstopte poriën worden geopend zodat nieuw gevormde talg de huid beschermt. De mineralen en sporenelementen die via de huidcellen worden opgenomen voeden de huid zodat deze weer in topconditie komt. Alka Bad is een unieke basische badzoutformule waarmee u kunt ontzuren door het nemen van ontzurende en mineraliserende baden en douches.

   

  Alka bad 

   

   

  Voedt het lichaam met basische stoffen!

 • Door uw lichaam dagelijks te voeden met een grote hoeveelheid basische voedingsstoffen, beschermt u het  tegen verzuring. Basische voedingsstoffen compenseren voor de dagelijkse stroom verzurende voedingsstoffen waardoor het zuur-base evenwicht wordt gehandhaafd. Basische voedingsstoffen zitten in o.a. groenten, diverse fruitsoorten, kiemgrassen (gerstegras, tarwegras), algen (chlorella, spirulina). Daarnaast zijn extra voedingscomplexen als vezels, enzymen en probiotica  essentieel. Zij verbeteren de zuurgraad van de darmen en houden deze op peil. Goede gezondheid begint bij een goede stofwisseling via de darmen. Alka®Greens is een “superfood” dat bestaat uit een zeer uitgebreide selectie van basische en orthomoleculaire voedingsstoffen waarmee u het lichaam voedt, ontzuurt en beschermt tegen verzuring.

   

  Alka Greens 

  Ontzuren en genieten!

 • Door dagelijks actief te ontzuren is het mogelijk om een leven te leiden waarbij u met mate kunt genieten van een “stukje vlees en een glaasje wijn of bier”, of van andere verzurende activiteiten zonder dat dit direct tot verzuringsklachten zal leiden.  Als u al last heeft van verzuringsklachten, dan is het raadzaam om naast actief ontzuren wel voldoende rekening te houden het beperken van verzurende voeding en activiteiten.alka-producten

   

   

 • Klik HIER om naar de Alka site te gaan.

 •  

  Zie hier één van de laatste producten: SCRUB en de CRÈME