Supplementen

Vitamines zijn organische verbindingen noodzakelijk voor het menselijk lichaam om goed te functioneren. Men krijgt de meeste vitamines binnen via het voedingspatroon. Nu is het zo dat het lichaam zelf ook talloze verbindingen zelf kan aanmaken, om zo gezond te blijven en op lange termijn geen klachten te krijgen.

In theorie zou men dan ook alle benodigde vitamines binnen kunnen krijgen via de voeding. Echter, het drukke en hectische leven van nu kan ervoor zorgen dat u een keer een maaltijd overslaat, of even een snelle hap haalt, of simpelweg niet een gebalanceerde maaltijd maakt. Bovendien is ons voedsel ontzettend bewerkt tegenwoordig.

 

Er 13 belangrijke vitamines voor het lichaam. Deze zijn onder te verdelen in vet oplosbare vitamines en in water oplosbare vitamines. Zoals het woord zegt lossen de in vet oplosbare vitamines op in je vet. Dat zijn vitamine A, D, E en K. De in water oplosbare vitamines (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 en C) in water.

 

Mineralen zijn de anorganische tegenhangers van vitamines. Mineralen zijn afkomstig van de aarde en heb je ook maar zeer kleine hoeveelheden van nodig. Je lichaam kan zelf geen mineralen maken en moet het binnenkrijgen via je voeding. Vitamines en mineralen werken samen en men heeft beide voldoende nodig. 

 

Wij bij Juul’s Kruidenhoekje hebben de voorkeur aan supplementen van een zeer goede kwaliteit. Hieronder staat duidelijk omschreven waar u op kunt letten met het uitkiezen van een goed supplement.


Voedingssupplementen zijn er in verschillende vormen voedingsmineralen, organische, deze worden door het lichaam herkent als ‘lichaamseigen’ en goed opgenomen door je lichaam, en anorganische en deze worden als ‘lichaamsvreemd’ gezien en niet opgenomen in het lichaam. Alleen maar eigenlijk ballast.

 

Goedkope voedingssupplementen bevatten vaak anorganische verbindingen.

 

Organische verbindingen zijn:             Anorganische verbindingen zijn:

Citraat                                                      Oxide
Orotaat                                                     Carbonaat
Chelaat                                                     Nitraat
Ascorbaat                                                 Fosfaat
Gluconaat                                                    
Fumaraat                                          
Acetaat
Picolinaat

 

De verbindingsvorm op het etiket zegt veel over de kwaliteit van het supplement!

 

De producenten van kwaliteits supplementen zorgen ervoor dat de grondstoffen altijd zuiver zijn en vrij van belastende stoffen. Dit staat dan ook op het etiket aangegeven.

 

Het is vanzelfsprekend dat een goed product geen onnodige toevoegingen bevat, zoals suiker, zout , gist, zetmeel of gluten. Ook synthetische geur, kleur en smaakstoffen horen niet thuis in een voedingssupplement. Ook dit staat dan op het etiket vermeld.

 

De merken die wij hoofdzakelijk in ons assortiment hebben zijn: Solgar, Orthica, Lamberts, en New Care. Andere merken zoals Bonusan, Vitals, NOW, AOV, Elvitaal, Biotics en Golden Naturals bestellen we voor u en mits op voorraad kunt u deze de volgende dag ophalen. Of zelf bestellen via Bewustwinkelen.nl