Stevia

Stevia in poedervorm, zoetjes, kristal en vloeibaar vindt u bij ons in de schappen en dan van de merken Cruydhof en Stevija.

 

Wat is Stevia?

 

Stevia is een kleine, kruidachtige, struik en wordt vooral in Zuid-Amerika en China op grote schaal geteeld. De plant is ook in Nederland verkrijgbaar onder de naam “honingplant”.

 

Stevia heeft twee gebruiksmogelijkheden:

 

  • inwendig gebruik: de bladeren van de Stevia-plant hebben een intens zoete smaak (300x zoeter dan de normale suiker). Het gebruik van Stevia  als zoetmiddel heeft veel voordelen. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden door diabetici.
  • uitwendig gebruik: gebruik in crèmes en lotions, Stevia heeft huidverzorgend effect. Het effect zorgt er voor dat er een positieve invloed is bij bijvoorbeeld acne en eczeem.

 

  • Stevia is een 100% natuurlijk product.                                                              Stevia
  • Stevia bevat geen calorieën.
  • De blaadjes van de Stevia plant kunnen zowel in natuurlijke vorm als in gedroogd vorm worden gebruikt.
  • Vanwege de enorme zoetkracht hoeven er maar kleine hoeveelheden Stevia gebruikt te worden. Stevia smaakt namelijk 300 keer zo zoet als suiker.
  • De plant is niet toxisch.
  • Zowel de blaadjes als het zuivere stevioside-extract kunnen worden gekookt. Het extract blijft tot een temperatuur van 200 graden Celsius stabiel.
  • Stevia heeft geen bittere nasmaak in tegenstelling tot chemische zoetstoffen.
  • Stevia is smaakversterkend en werkt therapeutisch voor de spijsvertering.
  • De biologische zoetstof uit de blaadjes beschermt de kiezen tegen bacteriën die gaatjes veroorzaken.

 

14743-Stevia-Zoetjes-Enra-125-tabletten

 

Andere te noemen eigenschappen die de gezondheid bevorderen zijn:

 

  • Stevia werkt bloeddrukverlagend.
  • Stevia is te gebruikten tegen botontkalking.
  • Stevia werkt tegen bepaalde schimmels.
  • Stevia heeft een positief effect op het verteringsstelsel.
  • Stevia werkt tegen ziekten die worden veroorzaakt door weefselverzuring (dit wordt veroorzaakt door een te hoog suikergebruik).