Celzouten

Schüssler  mineraalzouten

Om gezond te zijn en blijven heb je mineraalzouten nodig. In de juiste hoeveelheid én verdeling. Soms heb je een tekort aan een of meer mineraalzouten. Dan kun je klachten krijgen of je minder fit voelen.

 

Wat zijn mineraalzouten?

Mineraalzouten zijn voedingsstoffen die zich overal in je lichaam bevinden. Ze zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van alle processen in je lichaam. Je krijgt de mineraalzouten binnen via je voeding. Als je gezond en gevarieerd eet, kan er dus nooit een tekort ontstaan, zou je denken. Toch is dat niet zo. Bepaalde omstandigheden, zoals (te) hard werken, intensief sporten, stress of slaapgebrek kunnen ervoor zorgen dat je celstofwisseling verstoord raakt.

 

Hoe  werken de  mineraalzouten?

De Schüssler therapie is een geneeswijze die gebaseerd is op het gezond functioneren van de lichaamscellen, de basiseenheden van leven.

De Duitse homeopaat Schüssler ontdekte al in de 19e eeuw dat een verstoord evenwicht van de mineraalzouten tot ziekte kan leiden. Het is namelijk zo dat een cel minder goed functioneert als er een tekort is aan deze essentiële zouten. Een ‘zieke’ cel is niet alleen gehinderd in het uitvoeren van zijn gewone taken, maar is ook minder goed in staat om voedingsstoffen op te nemen uit de omgeving. Schüssler kwam toen op het idee de mineraalzouten te verdunnen en te potentiëren. Door die speciale bereiding worden de cellen geprikkeld om weer voldoende voedingsstoffen op te nemen. Zo wordt de mineralenstofwisseling hersteld en komt het lichaam weer in balans.

Het gebruik van Schüssler zouten is dus een eenvoudige manier om de mineralendisbalans door de cellen zelf te laten corrigeren.

 

 

Wij hebben nummer 1 t/m 10 van Pflüger op de plank staan. Pflüger heeft al meer dan 60 jaar ervaring met deze homeopathische Schüsslerzouten. De Schüsslerzouten zijn in 3 verschillende verpakkingsgroottes verkrijgbaar.
De nummers 1-12 zijn verkrijgbaar in de verpakkingen van 100, 400 en 1000 stuks.
De nummers 13-27 zijn alleen verkrijgbaar in de 400 stuks verpakking.

 

 

 

 

 

Celzouten komen van nature ook in de voeding voor 

Verse biologisch dynamische onbewerkte voedingsmiddelen bevatten de meeste celzouten. Zodra de voedingsmiddelen bewerkt worden of op met een verkeerde kooktechniek worden bereid gaan celzouten verloren.

 

Calcium fluoratum Knoflook, zemelen, kool, pruimen, rabarber, spinazie, bruine rijst, uien.

Calcium phosphoricum Erwten, gerst, haver, frambozen, zemelen, kool, kropsla, linzen, noten, rabarber, rogge, sesamzaad, tarwe, uien.

Calcium sulfuricum Erwten, gerst, haver, zemelen, kool, kropsla, linzen, noten, rabarber, rogge, spinazie, tarwe, uien.

Ferrum phosphoricum Bonen, bramen, boekwit, dadels, erwten, aardbeien, vijgen, gerst, zemelen, kool, kropsla, linzen, noten, pruimen, radijs, rogge, rozijnen, spinazie, tarwe, asperges, wortelgras.

Kalium chloratum Appels, bloemkool, bramen, vijgen, gerst, kool, kokosnoot, kropsla, kersen, linzen, noten, olijven, paardebloem, pastinaak, rode biet, selderie, spinazie, spruiten, tomaten. Kalium phosphoricum Appels, bramen, vijgen, gerst, kool, kokosnoot, kersen, linzen, paardebloem, noten, olijven, pastinaak, rode biet, selderie, spinazie, tomaten.

Kalium sulfuricum Appels, bloemkool, waterkers, dadels, aardbeien, vijgen, wortelen, aardappelen in de schil, kool, kropsla, paardebloem, mierikswortel, noten, pastinaak, peterselie, rode biet, selderie, spinazie, tomaten, uien.

Magnesium phosphoricum Bonen, dadels, erwten, vijgen, gerst, kool, kastanjes, kokosnoot, linzen, noten, pruimen, rogge, rozijnen, spinazie, tarwe, geitenmelk.

Natrium phosphoricum Erwten, aardbeien, gerst, haver, wortelen, kool, linzen, paardebloem, noten, rogge, selderie, spinazie, tarwe.

Natrium sulfuricum Appels, bloemkool, aardbeien, vijgen, haver, wortelen, aardappelen, kool, kropsla, linzen, noten, selderie, spinazie, uien.

Silicea Aardbeien, vijgen, gerst, augurken, haver, gierst, kool, kropsla, paardebloem, pastinaak, asperges, spinazie.